Definire

SIDEMO este un cabinet privat ce ofera exclusiv servicii profesionale de consultanta si reprezentare prin mandat in vederea inregistrarii si apararii drepturilor asupra marcilor, desenelor si modelelor industriale, activitatea noastra desfasurandu-se in conformitate cu prevederile OG nr. 66/2000 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier in proprietate industriala.

Suntem o echipa de consilieri autorizati in domeniul marcilor, desenelor si modelelor industriale, membri ai Camerei Nationale a Consilierilor in Proprietate Industriala din Romania, inscrisi in Registrul National al Consilierilor in Proprietate Industriala – OSIM – din Romania BOPI NR.2008-1569 si in Registrul Consilierilor Europeni de Marci si Design – OHIM – NR.43025

Misiune

SIDEMO reprezinta o concretizare a unui proiect indraznet, menit sa raspunda nevoii contextului actual al economiei romanesti, de profesionalism, creativitate si dinamism in abordarea problematicii proprietatii intelectuale.

Ne propunem sa cultivam in societatea romaneasca importanta proprietatii asupra creatiei intelectuale, unul dintre drepturile fundamentale care definesc si delimiteaza raporturile dintre companii si incurajeaza concurenta si competitivitatea care stau la temelia economiei de piata.

Misiunea noastra este aceea de a oferi un mediu profesional nou, in cadrul caruia sa fie reunite de o maniera constructiva nevoia de protectie a titularilor de drepturi de proprietate intelectuala si servicii de un inalt profesionalism care sa raspunda acestei nevoi.

Atuuri

Oferim clientilor nostri o colaborare dinamica si interactiva, bazata pe o comunicare permanenta, care sa asigure o intelegere acurata si in ansamblu a drepturilor lor de proprietate intelectuala, precum si a demersurilor legale privind inregistrarea si apararea acestora.

Suntem in masura sa asiguram o analiza complexa a spetelor, finalizata intr-o evaluare optima a sanselor de succes si a actiunilor ce urmeaza a fi intreprinse in cadrul procedurilor administrative privind inregistrarea si apararea drepturilor asupra marcilor, desenelor si modelelor industriale.

Suntem tineri, creativi si dinamici, valori care se alatura valentelor profesionale si pe care le punem in slujba indeplinirii misiunii noastre.

Punem la dispozitia clientilor nostri consultanta de specialitate si reprezentare in fata Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci din Romania (OSIM), a Oficiului (European) pentru Armonizare Pietei Interne (OHIM), a Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale (OMPI) si fata de terti, in vederea inregistrarii si mentinerii in vigoare a drepturilor asupra marcilor, desenelor si modelelor industriale, Romania, la nivel international sau comunitar, precum si pentru apararea drepturilor ce decurg din aceste inregistrari.

Serviciile noastre profesionale au in vedere solutii complete privind inregistrarea si apararea drepturilor asupra marcilor, desenelor si modelelor industriale:

Efectuarea de cercetari documentare de anterioritate insotite de opinii de specialitate privind sansele de finalizare a procedurii de inregistrare marca.
Intocmirea documentatiei, depunerea cererii de inregistrare si parcurgerea procedurii pana la eliberarea certificatului de inregistrare.
Reinnoirea perioadei de valabilitate a marcilor, desenelor si modelelor industriale, mentinerea in vigoare a brevetelor de inventie, eliberarea certificatelor de reinnoire.
Supravegherea marcilor, desenelor si modelelor industriale recent publicate in Romania, precum si in alte state.
Inscrierea de modificari in statutul juridic al marcii, desenului /modelului industrial.
Inscrierea de transmiteri de drepturi asupra marcilor, desenelor si modelelor industriale: intocmirea contractelor de licenta sau cesiune, depunerea acestora si monitorizarea procedurii pana la inscrierea modificarii in Registrul National.
Elaborarea si depunerea de raspunsuri argumentate la notificari oficiale sau la opozitii ale tertilor.
Elaborarea si depunerea de opozitii la inregistrarea unor marci, desene sau modele industriale, sau cererei de revocare a unor brevete de inventie care incalca drepturi anterioare.
Elaborarea, depunerea si sustinerea de contestatii impotriva deciziilor definitive de respingere sau admitere partiala la inregistrare.
Negocieri cu titulari ai unor drepturi anterioare, in cadrul conflictelor cu privire la acestea.
Litigii (actiuni in anulare, actiuni de decadere din drepturi, contrafaceri), samd.
Protejarea si reprezentarea impotriva contrafacerii si concurentei neloiale, drepturilor de autor,copyright, know-how etc.
Expertize documentare si fizice.
Evaluarea MARCILOR MODELELOR sau DESENELOR.
Servicii de interventie si protejare la frontiera (expertize vamala, consemne la frontiera, Cereri de interventie vamala).
Alte servicii ce decurg din acest domeniu.